Tidigt julgodis

Barnen var eld och lågor igår för jag hade lovat dem att vi skulle göra godis. Om ni minns inlägget med mörk choklad och om det är LCHF så kan jag säga att mina barn gärna får äta mörk choklad. Jag ville testa lite julgodis och det blev lyckat. Vi gjorde ischoklad och chokladnötter med salt och kanel.

Ischoklad

200gram mörk choklad 85%

2st påsar hackade hasselnötter (små)

1dl-1,5dl kokosfett med smak

pepparmyntsolja eller lakritspulver som smaksättare om man vill variera smakerna

Gör så här:

Ställ ut små formar på en bricka eller fat som går in i kylskåpet. Täck botten med krossade hasselnötter. Smält choklad och kokosfett i en kastrull, häll i ev. smaksättning. Häll upp i formar och ställ in i kylen. Färdigt att äta efter en timme.

Min sambo sa att det smakade som riktig ischoklad och att det var supergott med nötterna i botten. Barnen åt av förtjusning med hela kroppen och fick bada efteråt. ;)

Det andra receptet på chokladnötterna får ni i morgon.

 

 

2 Kommentarer

  1. Var är receptet på nötblandningen? Den var superb!!