Idag har jag stoppat korv. Det var väldigt roligt och något jag kommer att göra om. Nu har man fått blodad tand. I torsdags efter Kostdoktorns föreläsning stod jag uppe till 2.30 och styckade det 40 kilo nötkött som grannen så snällt hämtat åt oss. Som tur hade vi barnvakt eftersom vi skulle på föreläsningen så det passade bra. Igår malde jag 20 kg färs och hämtade späck, fläskfärs och fjälster på Kaprifolkött på Opaltorget i Göteborg. Vilket ställe och vilken service. Helt grymt. Precis som en gammaldags saluhall fast i mindre format. Det är så genuint och trevligt. Kaprifolkött har bara närproducerat och kravmärkt kött så men vet att man får bra grejer.
På Kaprifolkött
Fjälstrerna i blöt. De stora är tarmar från nöt som heter krokfjälster och de små är från gris och heter svinfjälster. Grannarna som vi stoppade hos ville ha krokfjälster men jag tog svinfjälster eftersom jag läst att det var lättare att stoppa med eftersom det var min första gång.
Här har jag precis malt späcket och lagt på nötfärsen.
Jag gjorde två olika kryddningar. En med chili och mejram och en julkryddning med ingefära, nejlika och kryddpeppar. Utförligare recept kommer.
Färdigt resultat. Ligger i kylen över natten för kokning i morgon. Jag tänker att jag vill koka dem så att det bara är att ta fram och värma. Perfekta snabbmaten! När den är klar.
Jag måste säga att jag är sjukt nöjd. Det är väldigt tillfredsställande med egentillverkad mat. Speciellt eftersom det är så bra kött också.
Ser underbart ut, grattis till ett bra jobb!
Skulle gärna smaka
Det ser jättegott ut. Jag käkade faktiskt också hemgjord lammkorv senast igår. Innehållande endast det väsentliga och utan en massa skit samt definitivt helt nitritfritt. Det är min bror som är en duktig kock och som vill laga all mat ifrån grunden, utan onödiga tillsatser. Jag har tipsat honom om dig och din blogg, så jag hoppas han hittar hit.
Var är dina recept från ”dinmamma”-bloggen?Du hade ett recept som hette Frallor som jag sparat länken på och ville göra, är allt borta?
Det här var adressen
http://minmamma.cravingz.se/?p=713
Eftersom Cravingz.se inte finns kvar så finns inte heller Min mamma-bloggen kvar. Det är lite synd men jag hade inte råd att driva en sajt som inte drog in några pengar. Tyvärr. Jag tror att jag vet vilket recept du menar så jag kan lägga upp det här senare idag.