Middagstips – Stekt sill med ugnsrostad broccoli och vitkål

Jag längtar tills att jag får blogga om den mat jag skall göra på påskafton. Har tänkt ut en massa gott till mina gäster. Det kommer att bli ett taffelbord kan jag säga. :)

Men tills dess kör vi på det lite enklare men ändå gott och nyttigt. Sill är en fisk som innehåller en massa Omega3 precis som makrill och lax. Fast laxen vet man inte riktigt hur mycket Omega3 den innehåller numera eftersom även den odlade ekologiska är matad med soja som ger laxen en högre Omega6-halt. Vildfångad lax är väldigt svårt att få tag på. Synd. Därför är det bra att äta mer makrill och sill. Som sockerberoende kan jag inte äta sill i lag. Någon gång kanske men inte ofta. Så då får det bli stekt sill.

Till den stekta sillen gjorde jag ugnsrostade grönsaker. Broccoli och vitkål lade jag i en ugnsfast form och klickade smör och kryddor över. In i ugnen på 225grader i 20 minuter. Efter halva tiden kan man ösa över smöret så blir det extra saftigt och gott.

Jag serverade basilikamajonnäs som jag gör själv till som jag aldrig tröttnar på och sallad.

Ha en bra dag och Ät Ultimat!

IMG_4222

3 Kommentarer

  1. Lidl har fryst vildfångad lax i 2-pack. Gott, och man ser tydlig skillnad i färgen mot den odlade den är inte alls så illröd utan mer svagt rosa.

    • Jaha. Måste jag kolla nästa gång jag är nära något Lidl. Vi har inget här i Kungsbacka. Varför vet jag inte? Vi har inget Netto heller. De ekologiska är mer svagt rosa för de har inte blivit färgade med röd färg för att se aptitligare ut. Sjukt att de får göra så.

  2. Verkar ju urgott! Älskar sill och det är ju lchf-style om man skippar ströbrödet!