Igår lagade jag köttfärssoppa till middag och till det blev det ett glas av Per Morbergs vin. Jag såg det av en tillfällighet på Systemet igår. Jag trodde att man var tvungen att beställa det men det har uppenbarligen blivit så poppis att de har börjat ta in det. Förståeligt för det var ett gott vin. 99:- för en flaska var helt okej för vinet som var ett Cabernet Sauvignon från Chile.
Recept för 6 personer
500gram nötfärs
3 buljongtärningar (gör egen)
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 gula lökar
3 msk tomatpuré
en burk passerade tomater
12 dl vatten
Kryddor: Spiskummin, cayennepeppar, chili, paprika och salt.
creme fraiche
smör
Gör så här:
Skala morötterna och grovriv dem. Skala löken och hacka den. Bryn lök och färs med smör i en gryta. Lägg i rivna morötter. Häll på vatten, tomatpuré, passerade tomater, pressad vitlök, kryddor och buljong. Koka upp och smaka av. Låt koka i minst en halvtimme, gärna längre. Servera med en klick creme fraiche.
Vad har du för tomatpure? Är den utan socker? Var inne på sainsburys i london (som ica) och blev jätteirriterad av att den enda tomatpuren de hade var deras egen och i ingredienser stod det endast tomater men sen när jag kollade näringsinnehållet så var det 17g kolhydrater per 100g varav 15 socker!!! Det blev ingen tomatpure för min del…
Icas ekologiska. Den är utan socker. Jag tror att det går bra utan tomatpuré.