Hur är det när man äter lågkolhydratskost, kan man fortsätta baka till jul? Javisst! Men förr bakade jag i mändger för att tillfredsställa och rättfärdiga mitt sockerberoende. Det gör jag inte längre. Nu ligger fokus på riktig och naturlig mat, gärna husmanskost på mitt egna vis. Bakningen nu i jul kommer bestå av pepparkakor och lite julgodis LCHF-style. Mest för att barnen vill baka och för att det faktiskt är mysigt och tradition. Lyssna på julmusik, baka och sedan mysa med tända ljus och det nybakade. Några dagar per år.
Jag såg att LCHF-butiken hade färdig pepparkaksblandning men jag kommer att göra min egen. Dels för att få så lite onaturligt med i degen som möjligt och för att det är billigare samt en utmaning att göra egen. Jag har ju märkt att det inte är så svårt som det verkar att göra egen mat från grunden. Så jag skall lura lite på receptet och så får vi se vad det blir av det.
Förmodligen bakar vi redan nästa helg då vi sätter upp ljusstakar, plockar vitmossa till adventsljusstaken och sätter upp mat till fåglarna. Jag skall ha en ”Sockerfri julkväll” här hemma i början på december och då måste pepparkaksdegen sitta. Skriver mer om den på måndag.
Imorgon skall jag släppa en rolig nyhet här på bloggen! Glöm inte att kika in då.