Hemmagjord buljong del 2

Här kommer fortsättningen på hur jag gör egen buljong. Del1 hittar ni här.

Efter kylning. Ett fettlager har stelnat ovanpå buljongen. Det skall man ta bort så att buljongen håller längre i frysen. Fett håller inte så länge. Fläskkött som är fetare än nötkött håller kortare tid i frysen tex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fettlagret och under den dallriga buljongen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sätt en tratt på en ispåse och börja hälla. Påsarna är grymma. När man har fyllt på fullt så vänder man bara påsen upp och ner så försluts den av sig själv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Färdiga påsar i frysen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilderna är lite dåliga. Mitt batteri till systemkameran var inte laddat så jag använde min Iphone.

0 Kommentarer