Hemmagjord buljong del 1

Idag är projektet att göra hemmagjord buljong. Jag fick en massa ben över och de får man inte slänga. Nu blir det buljong av rubbet. Benen skickar jag till min brors hund Günter sen så att de också blir uppätna. Perfekt!

Jag gör buljong på följande sätt:

Lägg upp ben, lök och rotfrukter på en plåt. In i ugnen med allt på 225grader. Vänd på benen tills de är rostade runt om. Ta sedan ut plåten och häll på tomatpuré. In i ugnen igen en stund, ett par minuter. Sen lägger man allt i en gryta eller två, häller på vatten och stoppar ner kryddorna. Låt sjuda i 5-6timmar. Ta bort skummet som blir emellanåt och kyl fonden över natten. Ta av fettlagret och frys in i former för iskuber.

Kryddor jag använder är salt, vitpeppar, svartpeppar, kryddpeppar, persilja och timjan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Kommentarer