Nytt inlägg på Kostrådgivarna.se uppe nu som jag har skrivit. Det handlar om barn och lågkolhydratkost. Läs inlägget HÄR.
Torsdag och tävling
Idag har jag tagit igen jobb efter vab och det känns som om jag inte hinner någonting. I morgon har jag en heldag att jobba på också så det skall bli skönt att förhoppningsvis komma ikapp lite till. Efter förskolan var vi på lekbesök så jag är helt slut i huvudet nu efter allt stoj. Men det är ju kul när barnen leker och har roligt. Bloggen ”Den feta sanningen” lottar just nu ut två av mina armband. Kolla här! Bobby mår bra nu efter operationen. Han får gå ut och lampskärmen har åkt av.
Mala köttfärs
Idag har jag jobbat en massa med mitt andra företag så det har inte blivit mycket här med Ultimat. Men när barnen kom hem så malde vi köttfärs av nötköttet som jag skar upp igår. Det blir så mycket godare att laga mat på det köttet än det man köper i affären som inte är gräsbetat. Det smakar något. Det gör inte det andra. Känner väldigt stor skillnad nu när vi har varit utan det gräsbetade i två månader. Gustav hjälper till. LÄS MER…
Fläng och far
Igår var det ett helt sjukt tempo. Min son kräktes ner hela sängen natten till igår så det var bara att gå upp kl 4 och tvätta, trösta och torka spy. Barnen fick så klart vara hemma från förskolan. Sambon som håller på med ett stort fasadbyte (är egenföretagare och driver ett byggföretag, Byggliv) var tvungen att jobba för att få täckt fasaden så att det inte regnar in i huset så jag vabbade. Katten skulle in på sin ögonoperation så jag åkte i ottan in till Göteborg och Blå Stjärnans djursjukhus för att lägga in lille Bobby. I helgen LÄS MER…
Söndag och snart ny vecka
Idag har det varit en ganska lugn dag. Barnen har varit ute och lekt och jag har fått chansen att sitta i solen och dricka kaffe en stund. Men i morgon blir det fullt upp. Katten skall opereras så jag skall lämna honom kl 7 på djursjukhuset, hem och jobba och sen åka till Kent i Kalv och hämta 40kilo nötkött att dela och frysa in och mala till färs. Det skall bli härligt att få frysen full av bra kött igen. Korv skall jag göra också som jag gjorde i höstas. Signe och Bobby leker på tomten
Middagstips och lunchtips samt lite smått och gott
Ledsen för kass uppdatering men för det första så har jag varit lite tagen av veckans händelse. Jag tycker inte att jag förtjänar personliga påhopp för att jag har kritiserat en punkt i LCHF-magasinet, men jag förstår varför det blir liv i luckan. Men det är aldrig okej att gå på någon så hårt och jag hade uppskattat om det hade handlat om sak istället för person. Lite som när folk trakasserar någon som klär sig utmanande och skyller på offret. Om jag hade hållit käft så hade jag inte fått personliga påhopp. Det är så man vill försvara sig LÄS MER…
Middagstips – Kokoscurrykyckling med bacon och haricot verts
Här kommer ett middagstips utan mjölkprodukter och gluten. Jag serverar den här maträtten med mycket majonnäs och grönsallad för att få upp fetthalten lite och för att jag vill ha lite extra grönsaker. Kokoscurrykyckling med bacon och haricot vertes 4 kycklingfiléer haricot verts bacon flingsalt svartpeppar curry gurkmeja kokosgrädde smör Gör så här: Dela kycklingen i bitar och stek i smör. Dela bacon och stek med. Häll i kokosgrädden och kryddorna och låt puttra ett tag. Lägg i haricot verts när det är en liten stund kvar. Smaklig måltid! Ät Ultimat!
Vad är LCHF egentligen?
Den senaste tiden har jag funderat ganska mycket på vad LCHF är. Speciellt nu efter debatten med LCHF-magasinet där de hävdar att de står för renlärig LCHF och vi verkar ha samma åsikt om detta. Vem har rätt till begreppet och kan man säga att detta är LCHF och detta är inte det? Borde Annika Dahlqvist ha tolkningsföreträde som har kommit på begreppet? Hon säger så här. I början när jag åt LCHF så ville jag veta vad som var ”godkänt” att äta och vad som inte var det. Det var en del i inlärningsprocessen och kostbytet. Att jag sedan LÄS MER…
Mer länkkärlek
För att få in lite positiva vibbar här så länkar jag till den här härliga bloggen som är snäll att blogga om ett av mina armband. Tack Linda! Printscreen från Lindas blogg
Påskmat
I lördags firade vi påsk här hemma. Vi lagade en massa god mat och även fast inte gästerna inte är LCHF:are så får de äta det ändå när de kommer till oss. De kommenterar alltid att de blir så mätta. Det blev först en massa god mat och sedan en efterrättsbuffé. Mat som vi bjöd på: Lammstek, oxfilé, rotsaker i ugn, ägg, bernaisesås, majonnäs, sill, ostbricka med frökex, leverpastej, köttbullar, korv, blomkålsmos, rökt lax. Efterrätter: Rabarberpaj med vaniljgrädde, kladdkaka med marsipanägg, chokladfugde och lakritsfudge. Det har tagit jättelång tid att ladda upp bilderna och jag mår inte riktigt bra så LÄS MER…