Idag har det varit en fotograf här och tagit bilder på mig till Aftonbladets LCHF bilaga Laga LCHF. Jag skall vara deras expert! I januari kommer det numret ut. Jag är jätteglad för det här uppdraget. Det är precis allt jag har önskat och nu gick det i uppfyllelse. Helt fantastiskt! Jag är glad att få sprida budskapet om lågkolhydratskost och de hälsofördelar som kosten ger. Speciellt genom en kvällstidning som så många läser. Jag hoppas verkligen att det jag gör kan hjälpa andra att uppnå en bättre hälsa. Jag har på mig LÄS MER…
Den svenska nationalrätten – Tacos
Igår blev det den svenska nationalrätten Tacos på lågkolhydratsvis till middag. Vi byter ut den färdiga tacokryddan mot egenblandad och gör egna ostchips istället för tacoskal. Sen är det köttfärs, creme fraiche, salsa och grönsaker som till vilken taco som helst. Egna ostchips är jättelätt att göra. Sätt ugnen på 225grader. Skiva ostskivor och lägg två på varandra på bakplåtspapper på en plåt och skicka in den i ugnen i 6 minuter. Låt svalna så att de blir lite hårda. Blir de inte hårda har man haft dem i ugnen för kort tid. Men det är hårfint det där för LÄS MER…
Hur går det med träningen?
Jo, tack det går bra. Som jag skrev i det senaste inlägget om träning så är mina dopaminnivåer tillbaka. Ni kanske förstår det om ni ser på all korv jag har gjort. Allvarligt talat så är träning för mig rena rama energipillret. Utan träning ligger jag som en plattfisk och rör mig som en sengångare. Med träning får jag fart på hjärnan och kroppen. Helt fantastiskt faktiskt. Jag började med att springa den lilla rundan här omkring. Den är 3,3km. Den har jag sprungit varannan dag i två veckor samt styrketränat hemma två gånger i veckan. Nu har jag ökat LÄS MER…
Stoppa korv
Idag har jag stoppat korv. Det var väldigt roligt och något jag kommer att göra om. Nu har man fått blodad tand. I torsdags efter Kostdoktorns föreläsning stod jag uppe till 2.30 och styckade det 40 kilo nötkött som grannen så snällt hämtat åt oss. Som tur hade vi barnvakt eftersom vi skulle på föreläsningen så det passade bra. Igår malde jag 20 kg färs och hämtade späck, fläskfärs och fjälster på Kaprifolkött på Opaltorget i Göteborg. Vilket ställe och vilken service. Helt grymt. Precis som en gammaldags saluhall fast i mindre format. Det är så genuint och trevligt. Kaprifolkött LÄS MER…
Köttfärs med smetana och lite korvstoppning
Dagens middag blev så klart min egenmalda köttfärs. Gud vad det känns bra! Det gick väldigt lätt att mala köttfärsen. 20 kilo på två timmar. Inte så pjåkigt med den billigaste maskinen på marknaden. Jag skulle köpa en annan maskin egentligen men så var den slut på Elgiganten så jag fick åka till Jula och köpa deras Menuett för 349:-. Jag var ute i sista sekund och därför blev det så. Typiskt. Men den funkade fint. Litet minus är att den låter som en motorsåg men man får väl se det som att man får den makabra ljudeffekten på köpet. LÄS MER…
Styckmästaren
Igår efter Kostdoktorns föreläsning var det dags att ta tag i köttet. Våra snälla grannar som också hade beställt kött hämtade vårt kött också och på vägen hem från Göteborg så hämtade vi upp det hos dem. 40 kilo nötkött. Så igår kväll vara det bara att ta tag i det och skära, dela och frysa in. Idag skall jag mala köttfärs av 20 kilo kött. Det skall vi ha till färs och till korv. Korven skall vi göra i morgon hos våra grannar. Så det får ni se i morgon kväll hur det blev och recept på det. Det LÄS MER…
Kostdoktorns föreläsning i Göteborg
Just nu har jag fullt upp. Väldigt roliga saker dock som jag kommer att avslöja inom en snar framtid. Ni får ursäkta om det bli lite tamt på bloggen ibland men då får ni tänka att jag gör saker som kommer visas upp här sedan. Igår var jag på Kostdoktorns föreläsning i Göteborg. Han var jättebra. Tydlig, intressant och rolig. Jo, läkare kan vara roliga. Det var lite pirrigt eftersom jag aldrig har träffat honom förut och som ni vet så är han anledningen till att jag är kvitt mitt sockerberoende och att jag jobbar med kost och hälsa. Jag LÄS MER…
Nytt inlägg på Kostrådgivarna
Känner ni någon kostrådgivarpolis? Läs mer om vad jag menar på Kostrådgivarna.se.
Älgfärsbiffar
Idag blev det älgfärsbiffar till middag. Jag har aldrig ätit det förut. Det beror på att jag har varit vegetarian en stor del av mitt liv. Det var först i början av den här sommaren som jag började äta allt kött igen. Älgfärs var grymt gott. Jag trodde att det skulle smaka mycket mer kött. Som nötkött fast ännu mer. Men det var tvärtom. Älgköttet hade en lättsam smak. Svårt att beskriva men ni förstår säkert vad jag menar.
Korvstoppning
Nu i veckan kommer äntligen mitt naturbeteskött som jag har beställt. Det skall blir riktigt spännande. Dels att se hur mycket det är, att fylla frysen proppfull med fint kött och att göra korv och färs och goda grejer. På lördag skall vi hem till grannarna som också har köpt kött och göra korv. Jag skall köpa mig en köttkvarn med korvmunstycke på så att jag kan göra själv men det är alltid bra att få tips. På inköpslistan den här veckan står: Köttkvarn Fläskfärs Plastpåsar Korvfjälster (korvskinn) Späck Kryddor Kunglig korvstoppning