Igår lagade jag köttfärssoppa till middag och till det blev det ett glas av Per Morbergs vin. Jag såg det av en tillfällighet på Systemet igår. Jag trodde att man var tvungen att beställa det men det har uppenbarligen blivit så poppis att de har börjat ta in det. Förståeligt för det var ett gott vin. 99:- för en flaska var helt okej för vinet som var ett Cabernet Sauvignon från Chile. Recept för 6 personer 500gram nötfärs 3 buljongtärningar (gör egen) 2 vitlöksklyftor 2 morötter 2 gula lökar 3 msk tomatpuré en burk passerade tomater 12 dl vatten Kryddor: LÄS MER…
Ultimat är en stolt återförsäljare av GAIA
Jag har letat länge efter hudvårdsprodukter att sälja här på Ultimat och eftersom jag är väldigt kräsen av mig och bara vill ha det bästa har jag äntligen bestämt mig, efter att ha gått igenom en massa olika produkter, att jag skall börja sälja GAIA:s hudvårdsprodukter. Jag är en av de utvalda återförsäljarna och är väldigt glad över det och jag är den enda i Kungsbacka och Mölndal som säljer produkterna. GAIA betyder ”spirit from mother earth” och det är ekologiska produkter som är helt fria från tvål, sulfater och andra uttorkande ingredienser, inga artificiella doftämnen, inga cancerframkallande parabener (som LÄS MER…
Julbak
Hur är det när man äter lågkolhydratskost, kan man fortsätta baka till jul? Javisst! Men förr bakade jag i mändger för att tillfredsställa och rättfärdiga mitt sockerberoende. Det gör jag inte längre. Nu ligger fokus på riktig och naturlig mat, gärna husmanskost på mitt egna vis. Bakningen nu i jul kommer bestå av pepparkakor och lite julgodis LCHF-style. Mest för att barnen vill baka och för att det faktiskt är mysigt och tradition. Lyssna på julmusik, baka och sedan mysa med tända ljus och det nybakade. Några dagar per år. Jag såg att LCHF-butiken hade färdig pepparkaksblandning men jag kommer LÄS MER…
Kåldolmar
Igår blev det kåldolmar till middag. Inga roliga bilder men alla var så hungriga så jag hann inte med att ta några bra innan maten var uppäten. Ett bra betyg. Kåldolmar är inte speciellt svårt att göra. De sköter sig mestadels själva i ugnen. Det tar lite tid så det är ingen snabbmat på det sättet men om man ändå är hemma en kväll så är det enkelt att göra. Man hinner göra annat medan de ligger och gassar i ugnen. Ingredienser till 4 personer 500gram valfri färs ett vitkålshuvud smör 3 dl grädde gul lök salt och peppar 2 LÄS MER…
Helgen som gick
I helgen har vi varit bortbjudna både lördag och söndag. Väldigt trevligt. I lördags var vi hos våra grannar och fick äta Raclette för första gången. För er som inte vet så är det mängder med smält ost som man tillagar i en elgrill med en stekplatta ovanpå där man kan steka grönsaker, ost och annat man vill ha och under är det som små tårtspadar med kanter på där man lägger i ost, svamp, grönsaker och låter det smälta för att sedan skrapa ur och äta. Det var väldigt gott. Min sambo kommer garanterat att gå och köpa en LÄS MER…
Tidigt julgodis
Barnen var eld och lågor igår för jag hade lovat dem att vi skulle göra godis. Om ni minns inlägget med mörk choklad och om det är LCHF så kan jag säga att mina barn gärna får äta mörk choklad. Jag ville testa lite julgodis och det blev lyckat. Vi gjorde ischoklad och chokladnötter med salt och kanel. Ischoklad 200gram mörk choklad 85% 2st påsar hackade hasselnötter (små) 1dl-1,5dl kokosfett med smak pepparmyntsolja eller lakritspulver som smaksättare om man vill variera smakerna Gör så här: Ställ ut små formar på en bricka eller fat som går in i kylskåpet. Täck LÄS MER…
Lämna blod
Igår var jag och lämnade blod. Det vara andra gången i mitt liv, första tappningen skedde i somras. Nu har jag lämnat blod två gånger och gett ”tillbaka” de två påsar med blod som jag fick när jag födde min son. Det känns bra. Självklart skall jag fortsätta lämna blod. Sist kände jag inget men den här gången är jag helt klubbad, trött och yr. Jag får inte slarva med järntabletterna den här gången. Jag tog ett intressant informationsblad på blodgivningen där det stod vad det finns för olika blodgrupper och hur många som har det olika grupperna och vem LÄS MER…
Romantiseringen av socker
Nytt inlägg av mig på Kostrådgivarna.se. Det handlar om romantiseringen av socker. Vad tycker ni?
Hur blev leverpastejen?
Nu sitter jag här och äter mina goda frökex med kanel och kardemumma med egengjord leverpastej på och dricker gott Yogite. Barnen sover, brasan sprakar. Mycket angenämt och supergott. Gillar ni leverpastej så gör egen! Det smakar krämigt och milt. Precis som leverpastej skall smaka. Leverpastejen var enkel att göra. Jag gjorde med inspiration från det här receptet. Enkelt. Nästa gång kanske man skall satsa på att göra med färs och späck och in ugnen. Eller inte om det var så här lätt och blev så gott. Ingredienser 400gram kycklinglever 2 dl ekogrädde 150gram ekosmör salt och peppar 2 små LÄS MER…
Länge leve leverpastej
I morgon skall jag göra egen leverpastej. Jag har saknat det massor så nu skall det bli av. Hoppas att det blir gott. Känns lite juligt med leverpastej och jag älskar julen. Något jag har tänkt på när det gäller matlagning från grunden är att det är så himla enkelt egentligen. Bara för att man har köpt allt färdigt förr så har man lurat sig själv att tro att det är en hel vetenskap att göra egen mat. Men det har visat sig när jag väl har börjat ge det en chans att det inte är svårt alls. Det är LÄS MER…