Idag får ni ett middagstips som kanske är lite torftigt för en del smaker men en helt vanlig vardagsrätt för vår familj. Funkar lika bra som lunch om man vill det. Jag kommer att lägga upp lite ”enklare mat” här framöver och ett par budgettips. På fredagar och lördagar blir det lite festligare.
Paprikakyckling med smörstekt vitkål och majonnäs
4-5 kycklingfiléer
vitkål
smör
paprikakrydda
svartpeppar
salt
2 ägg
4dl rapsolja
svartpeppar
salt
2tsk dijonsenap
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i bitar, stek i smör, salta, peppra och på med paprikakrydda. Skiva vitkålen och stek i smör med salt och peppar. Lägg två ägg, olja, dijon och salt och peppar i en hög mixerskål och mixa med stavmixer till en slät majonnäs. Servera med valfri sallad. Jag hade lite oliver till som barnen och jag älskar.
Smaklig måltid!
Ä Ultimat!
I morgon får ni dessutom veta vad det är i de här påsarna. En liten cliffhanger så här på måndagskvällen.
Sov gott så hörs vi i morgon!